Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@08:06:49 GMT

منزل پدری شهیدان باکری‌ ثبت ملی شد +عکس

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۲۷۲۲۳

منزل پدری شهیدان باکری‌ ثبت ملی شد +عکس

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: منزل پدری شهیدان "مهدی و حمید باکری" در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

به گزارش مشرق، جلیل جباری،مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی اظهار کرد: منزل پدری شهیدان "مهدی و حمید باکری" در میاندوآب در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: فیلم/ خاطره شنیدنی حاج‌علی‌فضلی از آقا مهدی باکری

وی تصریح کرد: این اثر ارزشمند که طی تشریفات قانونی به شماره ۱۲۲ به ثبت رسیده ‌است در تاریخ ۲۵ خرداد ماه جاری طی نامه‌ای از سوی معاون میراث فرهنگی کشور به استاندار آذربایجان‌غربی اعلام شد.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی ادامه داد: محل زادگاه شهید مهدی باکری، فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در یکی از واحدهای مسکونی کارخانه قند میاندوآب قرار دارد.

خاطرنشان می‌شود شهید مهدی باکری در سال ۱۳۳۳ در شهرستان میاندوآب و در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و با شهادت برادرش علی باکری به دست دژخیمان ساواک وارد جریان‌های سیاسی شد.

وی پس از پیروزی انقلاب و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد درآمد و در سازماندهی و استحکام سپاه ارومیه نقش فعالی را ایفا کرد.

وی پس از آن بنا به ضرورت، دادستان دادگاه انقلاب ارومیه شد و همزمان با خدمت در سپاه به مدت ۹ ماه به عنوان شهردار ارومیه نیز خدمات ارزنده‌ای را از خود به یادگار گذاشت.

مهدی باکری در عملیات بدر و در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۱۳۶۳ به خاطر شرایط حساس عملیات، طبق معمول به خطرناکترین صحنه‌های کارزار وارد شد و در حالی که رزمندگان لشکر را در شرق دجله از نزدیک هدایت می کرد، تلاش کرد تا مواضع تصرف شده را در مقابل پاتک‌های دشمن تثبیت کند که در نبردی دلیرانه و بر اثر اصابت تیر مستقیم مزدوران عراقی، ندای حق را لبیک گفت و به لقای معشوق نائل آمد.

هنگامی که پیکر مطهرش را از طریق آب‌های هورالعظیم انتقال می‌دادند، قایق حامل پیکر وی، مورد هدف آرپی‌جی دشمن قرار گرفت و قطره ناب وجودش به دریا پیوست.

شهید حمید باکری نیز اول آذر ۱۳۳۴ در میاندوآب به دنیا آمد و از فرماندهان میانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول جنگ ایران و عراق محسوب می‌شد که جانشینی فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا را برعهده داشت.

وی برادر کوچکتر علی باکری و مهدی باکری است که در عملیات‌های رمضان، بیت‌المقدس و والفجر ۲ به‌صورت فعال حضور داشت و در حین اجرای عملیات والفجر یک به‌شدت مجروح شد.

حمید باکری در اسفندماه ۱۳۶۲ در خلال انجام عملیات خیبر، بر اثر اصابت مستقیم گلوله آرپی‌جی، در جزیره مجنون، شهید شد و پیکر او در میدان نبرد باقی ماند و هیچ‌گاه به کشور بازگردانده نشد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهید مهدی باکری جزیره مجنون شهید حمید باکری انقلاب میدان نبرد عراق مهدی باکری ارومیه حمید باکری میاندوآب آذربایجان غربی میراث فرهنگی مهدی باکری حمید باکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت در نیمکره جنوب زمین

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت در یادداشتی به قلم مهدی بختیاری نوشت: همانطور که در اخبار آمد، نخستین ماموریت اقیانوسی و دوربرد نیروی دریایی سپاه در نیمکره جنوب زمین با ناو «شهید نادر مهدوی» در حال انجام است.

شناورهای سپاه پیش از این نیز چند ماموریت در آب های آزاد از جمله خلیج عدن انجام داده بودند که همین ناو شهید مهدوی نیز در برخی از آنها حضور داشته اما ماموریت اخیر از چند منظر قابل توجه است. فارغ از محل و نوع انجام ماموریت، سپاه شناوری را به نیمکره جنوب فرستاده که به لحاظ تجهیز به تسلیحات تهاجمی، با همه شناورهای ایرانی - چه در ارتش و چه سپاه- متفاوت است.

این شناور که اسفند ۱۴۰۱ به سازمان رزم ندسا ملحق شد، یکی از ۳ شناور اقیانوس‌پیما و دوربرد سپاه است که از میان آنها ۲ شناور (شهید مهدوی و شهید رودکی) تحویل شده و شناور دیگر (شهید باقری) نیز در آستانه تحویل قرار دارد. این شناورها در واقع شناورهایی هستند که با تغییر کاربرد و تسلیح به سامانه‌های رزمی، این امکان را به نیروی دریایی سپاه می‌دهند که ماموریت‌های مختلف خود در آب‌های دوردست و اقیانوسی را انجام دهد.

در این میان، برخی شناورها به لحاظ امکانات و تجهیزات با بقیه تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، شناور شهید باقری قرار است یک شناور تخصصی «پهپادبر» باشد اما شناور مهدوی از لحاظ سامانه‌های موشکی‌ای که روی آن نصب شده، با بقیه متفاوت است.
شناور شهید مهدوی با تُناژ ۲۱۰۰ تُن، طول ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر را باید نخستین شناور رزمی ایران دانست که به موشک‌های دوربرد بالستیک مجهز شده است.

بهمن سال گذشته برای نخستین بار، تصاویری از شلیک این موشک‌ها -که گفته می‌شود بُرد آنها ۱۷۰۰ کیلومتر است- منتشر شد که از داخل کانتینرهای تعبیه شده روی این شناور به سمت هدف شلیک شدند. علاوه بر این، شناور شهید مهدوی به موشک‌های کروز با بُردهای مختلف نیز تجهیز شده است؛ موشک‌های ۷۵۰ کیلومتری و البته ۲ هزار کیلومتری که پیش از این، فرمانده نیروی دریایی سپاه از آنها با عنوان «قدر ۴۷۴» نام برده بود.

در حوزه پدافند هوایی نیز در ابتدای رونمایی از این شناور، سامانه موشکی سوم خرداد (یکی از بهترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی سپاه) روی آن دیده شده بود.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی با تفکیک ماموریت از نیروی دریایی ارتش، مسؤول اصلی حراست از خلیج‌فارس و تنگه هرمز است اما در سال‌های اخیر، حضور در آب‌های دوردست و اقیانوسی نیز به ماموریت‌های این نیرو افزوده شده است و برای این منظور، طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات جدید از جمله شناورهای سطحی و زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها در کنار ایجاد سیادت دریایی، حراست از خطوط مواصلاتی کشتیرانی کشورمان در آب های دوردست است.
بیش از ۷۰ درصد حجم تجارت جهان در دنیا از طریق دریا انجام می‌شود و کشور ما نیز با دارا بودن مرزهای طولانی دریایی، به عنوان یک کشور دریایی، برای حفظ امنیت شناورهای تجاری و نفتکش‌های خود نیاز به تقویت نیروهای دریایی ارتش و سپاه دارد.

نیروی دریایی ارتش بیش از یک دهه است که ناوگروه‌های خود را به صورت مداوم و بدون وقفه با همین هدف به آب‌های دوردست و خطرناکی نظیر خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعزام می‌کند.

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

علاوه بر این، در طول سال‌های گذشته، بارها کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس مورد تجاوز و ربایش قرار گرفتند که البته همه آنها با پاسخ‌ متقابل ایران مواجه شده است.
حراست از این کشتی‌ها در برابر دزدان دریایی کلاسیک و مدرن نیازمند تقویت و افزایش ماموریت‌های دریایی ارتش و سپاه بود که به نظر می‌رسد در دستور کار جدی نیروهای مسلح قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استقبال از پیکر شهید «مهدی مزرئی‌نوده» در گرگان
  • تشییع پیکر شهید مهدی مزرئی نوده در بندرعباس
  • تصویری دیده نشده از شهید زاهدی در کنار حاج قاسم و شهید کاظمی
  • مادر شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست
  • دیدار رئیس رسانه ملی با خانواده شهید هسته‌ای 
  • ببینید | نماز جماعت بر عرشه ناو شهید ناظری سپاه
  • بانک‌ها پرداخت تسهیلات برای عشایر را تسهیل‌ کنند
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین